Zeer geslaagd 4e Dutch Orbital Society (DOS) Symposium op 18 januari 2020 in Bunnik

Na drie succesvolle symposia in 2013, 2015 en 2017 is op 18 januari jl het 4e DOS symposium georganiseerd in ‘De Landgoederij’ in Bunnik.

Bestuur Dutch Orbital Society (DOS) met organisatoren Dion Paridaens (3e van rechts) en Roel Kloos (4e van rechts achter)
Deelgroep van de in totaal 160 oogartsen, dermatologen en ocularisten die participeerden bij dit symposium DOS2020
In de sfeervolle Landgoederij in Bunnik waren er meerdere schermen voor goede zichtbaarheid van de presentaties. Er was tevens goede mogelijkheid tot interactie tussen sprekers en deelnemers.
Dr Willem van den Bosch, Rotterdams oculoplastisch chirurg (rechts) hield twee uitstekende voordrachten met food for thought voor de deelnemers en mede-sprekers. Naast hem staat de moderator van de ochtend en voorzitter DOS, dr Rachel Kalmann uit Utrecht (UMCU)

20191211 – DOSuitnodiging2020 (003)

Op deze dag kwamen meer dan 160 oogartsen, dermatologen, en ocularisten bijeen voor praktische nascholing op het gebied van ooglidchirurgie. Een all-time high qua bezoekersaantal.

Sprekers op DOS2020

Speciale gastspreker was Prof. Ronald Bleys (anatoom in UMCU), die bekend staat om zijn didactische kwaliteiten. Hij gaf op heldere wijze een overzicht over de anatomie van de oogleden en aangezicht. Ervaren oculoplastisch chirurgen gingen aan de hand van video’s en powerpoints op interaktieve wijze in op ooglidoperatietechnieken, indicaties en complicaties. Alles gericht op de dagelijkse praktijk. Vanuit het Oogziekenhuis Rotterdam waren er 4 sprekers (Willem van den Bosch, Ronald de Keizer, Gijsbert Hotte en Dion Paridaens).

Dion Paridaens in organisatie DOS2020

De organisatie was in handen van Dr Dion Paridaens (Oogziekenhuis Rotterdam/Erasmus MC) en Drs Roel Kloos (Amsterdam UMC) en werd ondersteund door Alexandra Bieren (Oogziekenhuis Rotterdam) en Jackie van der Horst (DOS) met sponsoring van Rockmed en Tramedico.

Over twee jaar zal dit symposium (met ander thema) wederom georganiseerd worden.

www.dosweb.info

In 2012 werd de landelijke werkgroep Dutch Orbital Society (DOS) opgericht met als doel:

  • Het bevorderen van de kwaliteit van diagnostiek en behandeling van orbita-, traanweg- en ooglid/conjunctiva-pathologie in Nederland door het opstellen van protocollen en formuleren van kwaliteitseisen.
  • Vraagbaak zijn voor oogartsen met medische vragen op dit terrein.
  • Verspreiding van kennis en ervaring door middel van organisatie van symposia en workshops en stimuleren van onderzoek.

Leave a Comment