Oculoplastic Surgery

Bovenooglid correctie (upper blepharoplasty)


Correctie van huid (en/of vet)teveel van de bovenoogleden is een van de meest dankbare en populaire cosmedische ingrepen die een oculoplastisch chirurg (oogarts met speciale expertise in chirurgie van oogleden en oogkas) verricht.

Dr Dion Paridaens heeft sinds 1993 meer dan 35.000 ingrepen aan oogleden en oogkas verricht. Hij heeft de ervaring om bij u een gewenst resultaat te krijgen.


“A natural and youthful look is what I desired. Dr Paridaens helped me achieving that!”

– Anna W, client –

Ooglidcorrectie


Een bovenooglidcorrectie bestaat uit een relatief kleine ingreep met een relatief groot resultaat. Daar we communiceren met het centrale 1/3 van ons gelaat is de gezichtsuitdrukking en de expressie van de ogen in belangrijke mate afhankelijk van de oogleden. Dat betekent dat de ingreep met een grote mate van precisie moet worden uitgevoerd en met esthetisch gevoel.

Het welslagen van de ingreep hangt af van het design van de tekening waarbij bepaald wordt hoeveel huid er waar wordt verwijderd. Van tevoren moet er een goed idee bestaan hoe iemands uiterlijk was in vroegere jaren. Ik vraag daarom altijd om foto’s van vroeger, zodat de veranderingen duidelijker worden en zo een betere behandeling mogelijk is.

Na de bovenooglid correctie…

Goed koelen en bescherming van de wondjes in de oogleden tijdens de eerste dagen na de ingreep dragen bij aan een optimale genezing.

Ook rust is van belang: het is beter om 2 weken niet te sporten, maar rustig wandelen en fietsen mag wel. Ook douchen is geen probleem. Wel is het raadzaam om niet te wrijven.

Littekenzalf kan prettig zijn om korstvorming en jeuk tegen te gaan. In de eerste dagen na de ingreep kan witte vaseline op de hechting worden aangebracht. Hierdoor zal de hechting ook makkelijker verwijderd kunnen worden na een week. Sommigen vinden het prettig om in navolgende weken siliconen littekengel op het litteken aan te brengen voor een comfortabeler wondgenezing. Litteken remodelling duurt overigens meer dan een jaar, maar hier merk je zelf weinig van, althans na 2-3 maanden. Kleine huidreacties zullen in de loop van de tijd vanzelf verdwijnen.