Rotterdamse oogarts Dr Dion Paridaens in Napels benoemd tot President van de European Society of Ophthalmic Plastic & Reconstructive Surgery (E.S.O.P.R.S.)

Dion Paridaens, President ESOPRS, samen met Eva Dafgard-Kopp, Past-president tijdens de 41st Annual Meeting van ESOPRS in Napels op 16 september 2023

Op 16 september 2023 heeft Dr Dion Paridaens, oogarts in het Oogziekenhuis Rotterdam en het Erasmus MC, zijn Zweedse collega Eva Dafgard Kopp opgevolgd als President van de European Society of Ophthalmic Plastic & Reconstructive Surgery (E.S.O.P.R.S.). Hij zal deze prestigieuze rol gedurende twee jaar mogen invullen, waarna hij nog een jaar Past-President zal zijn binnen het bestuur van ESOPRS. De vereniging richt zich op educatie en nascholing van gespecialiseerde oogartsen/oculoplastisch chirurgen en telt honderden Europese leden, en tevens vele leden uit andere continenten. Jaarlijks is er een meerdaagse jaarvergadering dat de laatste jaren ongeveer 800 bezoekers uit de hele wereld trekt. Kennisoverdracht staat hierbij op de voorgrond. Ook is er gelegenheid voor jonge specialisten om een deelspecialistisch Europees (EBO-ESOPRS) examen af te leggen. Hiervoor werd door ESOPRS bestuurders, inclusief dr Paridaens, een boek samengesteld (ESOPRS Textbook on Oculoplastic, Lacrimal & Orbital Surgery) dat in november 2023 op de markt zal komen.

In zijn rol als President zal hij ESOPRS vertegenwoordigen bij jaarcongressen van zusterverenigingen in andere continenten (Amerika en Azie). Ook zal er geparticipeerd worden bij educatieve webinars. 

Bijzonder is dat hij -samen met zijn Amsterdamse collega Prof Peerooz Saeed en een team van Rotterdamse collega’s– de 42nd Annual Meeting van ESOPRS in Rotterdam zal gaan organiseren. Dit zal plaatsvinden in het congrescentrum de Doelen (september 12-14, 2024; zie www.esoprs.eu) en wordt ondersteund door het Congresburo (Erasmus MC)

Leave a Comment