Paridaens keynote speaker in the Royal Society of Medicine in Londen – the Annual Alumni Meeting van Moorfields Eye Hospital

Op 10 maart jl was Dr Dion Paridaens, oculoplastisch en oogkaschirurg in het Oogziekenhuis, keynote speaker tijdens de Annual Alumni Meeting 2017 van Moorfields Eye Hospital. In de historische setting van the Royal Society of Medicine sprak hij voor een gezelschap van 200plus oogartsen over “Medical treatment of Graves’ orbitopathy: where do we go from here”. In zijn lezing blikte hij met dankbaarheid terug naar zijn onderzoekstijd in Moorfields Eye Hospital in 1990 en 1991, zijn ervaringen met Consultant Surgeons en andere medewerkers uit die tijd, zijn ontmoeting met Her Majesty the Queen & his Royal Highness Prince Philip the Duke of Edinburgh, en de impact van het werk daar op zijn verdere loopbaan. Hij sprak verder over de Oogziekte van Graves en met name nieuwe behandelmogelijkheden op basis van recent gedaan wetenschappelijk onderzoek. In de afgelopen jaren is er veel translationeel onderzoek verricht vanuit een nauwe samenwerking tussen het Oogziekenhuis Rotterdam en het Erasmus Medisch Centrum. Voorbeelden hiervan zijn de eerste ontstekingsremmende behandelingen met tumor necrosis factor (TNF) remmers en platelate derived growth factor (PDGF) remmers bij patienten met de oogziekte van Graves.

Paridaens blikte vooruit op nieuwe ontwikkelingen in Nederland: binnenkort hoopt de Rotterdamse Graves onderzoeksgroep te kunnen gaan starten met onderzoek naar de werking van een nieuw medicijn dat met nanotechnologie is bereid.

Leave a Comment