Correctie hangend ooglid zonder zichtbaar litteken

Correctie van hangende (boven)oogleden zonder litteken: een magische ingreep..

Hangt het bovenooglid en heb je asymmetrische bovenoogleden? Of kijk je ertegenaan aan het einde van de dag?

Er bestaat een techniek die slechts in weinig centra in Nederland frequent wordt toegepast.. Een operatie via de binnenzijde van het bovenooglid waardoor je geen zichtbare littekens krijgt!

De operatie-techniek, een zogenaamde tarsoconjunctivomullerectomie (TCM), is goed te ondergaan onder plaatselijke verdoving en duurt meestal niet meer dan een kwartiertje!

Dr Paridaens van het Oogziekenhuis Focuskliniek en tevens werkzaam in het Oogziekenhuis Rotterdam is een zeer ervaren oculoplastisch chirurg (oogarts gespecialiseerd in ooglidchirurgie) die deze techniek al vele jaren toepast en nu onderzoek doet naar de resultaten van honderden patienten die hij voor cosmetisch en/of functioneel storende hangende oogleden heeft behandeld. Bij velen was er langdurig contactlens gebruik aan vooraf gegaan.

Patienten zijn zeer enthousiast over het effect van de operatie. De omgeving begrijpt vaak niet hoe het kan zonder litteken. Er is sprake van een blijvend effect, hoewel er altijd een kleine kans bestaat dat de operatie nog eens herhaald moet worden in de toekomst.

Hangend bovenooglid links (op de foto rechts). Een verschil in huidplooi is zichtbaar. De pupil links wordt bijna bedekt. Beeld voor TCM ingreep door dr Paridaens
Symmetrisch resultaat na TCM ingreep door dr Paridaens, oculoplastisch chirurg

Figuren:

Tijdens de ingreep wordt aan de binnenzijde weefsel ingekort na tijdelijke plaatsing van klemmetjes op het goed verdoofde bovenooglid.  Er hoeft geen snede in de huid gemaakt te worden. Hierdoor ontstaat er geen zichtbaar litteken!

Hangend rechter bovenooglid door contactlens gebruik, voor TCM ingreep door Dr Paridaens
Symmetrisch resultaat bovenoogleden na TCM ingreep door Dr Paridaens
Dr Dion Paridaens, oculoplastisch chirurg Focuskliniek Oogziekenhuis Rotterdam, tevens verbonden aan Oogziekenhuis Rotterdam, Erasmus MC, Rotterdam en ELZA clinic, Dietikon, Zurich